16 GIMNASTES DEL CLUB ACTUEN A LA 2A FASE DE COPA CATALANA EN LES CATEGORIES DE BASE 1 A 5

Aquest passat cap de setmana, 18 i 19 de març va tenir lloc a St. Jaume d’Enveja la 2a fase de Copa Catalana, en modalitat GAF. Hi van competir 16 gimnastes del club, en les categories de Base 2, 3, 4 i 5. 

Començant amb les gimnastes de Base 2 Petites, l’Andrea (17), la Jana (18) i la Clara (25) van quedar 5ès per equips. Destacar la 6a posició de la Jana a l’aparell de terra.

Passant a la categoria de Base 2 Grans, va ser el torn de la Lia, la Núria i la Martina, que van fer un bon paper amb petits detalls a millorar. 

L’equip de gimnastes de Base 3 Mitjanes, conformat per la Nadia, l’Arlet, la Nadia i l’Anny van quedar 9ès, fent un molt bon paper, destacant la 7a posició de l’Anny a terra.

A la categoria de Base 4 Petites va competir l’Anna, que va realitzar una molt bona competició. L’Arlet i l’Agnès van competir a Base 4 Mitjanes, fent una bona actuació, destacant la 5a posició a l’aparell de salt de l’Agnès i la 6a posició de l’Arlet a terra.

Pel que fa a la categoria de Base 5 Petites, van actuar l’Abril i l’Ariadna, que van quedar 14a i 11a a la classificació general respectivament. Volem destacar l’exercici de barra de l’Ariadna, que amb una nota de 12.000 va aconseguir la 1a posició en aquest aparell. Per altra banda, a l’aparell de terra, l’Ariadna va quedar 6a, amb un molt bon exercici. 

Per últim, a Base 5 Mitjanes, va competir la Salsabil, fent també un bon paper. 

Felicitats a totes les gimnastes per l’esforç i la dedicació, molts ànims per a les properes competicions!

EXCEL·LENT PAPER DELS GIMNASTES DE GAM A LA 1A FASE DE COPA CATALANA

20/03/2023

El passat cap de setmana del 4 i 5 de febrer es va disputar a Besalú la 1a Fase de Copa Catalana de la modalitat GAM. Hi van participar un gran nombre de gimnastes del club, en les categories de Promoció, Base i Vía Olímpica. A continuació us fem un recull dels resultats.

Començant per les categories de Promo, destaquem el debut d’en Nico en competició, que va aconseguir una merescuda 10a posició a la classificació general de Promo 1

Seguint amb la categoria de Promo 2, va ser el torn d’en Nil i d’en Blai, que estrenant-se a la pista de competició que van quedar 18 i 24 respectivament a la classificació general. 

A la categoria de Promo 4 ens trobem amb les primeres medalles: l’equip A conformat per en Marc, en Jaume (13), en Mario (14) i en Fredi (12) es van proclamar subcampions d’aquesta categoria. Per altra banda, l’equip B, conformat per l’Aran (18), en Gerard (20)  i en Nil (24) va quedar en 5a posició. També volem destacar la 6a posició d’en Marc a la classificació general, així com la seva 3a posició als aparells de barra i terra. També volem destacar la primera posició d’en Jaume a l’aparell de salt, així com el bronze d’en Mario a anelles.

Passant a les categories de Base 2, en Pablo va quedar 9è a la general, estrenant-se en categoria base, fent un molt bon paper que li va valdre la 2a posició a arcs i la 3a a barra.

Pujant una categoria, a Base 3, en Lucas es va proclamar campió de la categoria, amb un total de 79.900 punts. En Leo, per altra banda, es va emportar la medalla de bronze en la classificació general. L’Oriol, per part seva, va quedar 9è. L’equip conformat per aquests tres gimnastes també es va alçar amb la medalla d’or en la classificació per equips. 

Passant a Base 4, va ser el torn d’en Joel, que va quedar 3r a la classificació general. També destacar la 2a posició als aparells de terra, salt i anelles, així com la 3a posició als aparells d’arcs i barra.

Acabem les categories de Base amb Base 5, en la que en Gillem es va emportar la medalla de plata a la classificació general. L’Alejandro va quedar-se a les portes del podi, amb una 4a posició empatat amb el 3r. En la classificació per aparells, en Gillem va quedar 1r a barra i anelles, i també 3r a paral·leles. Per altra banda, l’Alejandro va quedar 1r a paral·leles i 3r a barra.

És el torn ara dels gimnestes de Vía Olímpica. A Vía Olímpica 8, l’Erik es va proclamar campió a la classificació general, i també va obtenir la primera posició als aparells de terra, anelles, paral·leles i barra, així com la 2a posició a l’aparell de salt. En Víctor no es va quedar curt, quedant subcampió a la classificació general. Per aparells, en Victor es va emportar l’or a salt, la plata a anelles, i el bronze a terra, arcs, paral·leles i barra. 

Per últim, a Vía Olímpica 9, comencem amb en Guerau, que va quedar en 3a posició a la classificació general, així com 2n a anelles i 3r a paral·leles i barra. Seguim amb en Pol, que va quedar 4t a la classificació general, 2n a arcs i 3r a anelles. Per últim, l’Héctor va quedar 2n a salt i paral·leles, i 3r a terra. L’equip format per aquests tres gimnastes es va emportar la plata en la classificació per equips.  

Moltes felicitats per aquests magnífics resultats, a seguir treballant, nois!

BON INICI DE TEMPORADA DELS GRUPS FEDERATS GAF

20/03/2023

Aquestes passades setmanes s’han disputat les primeres fases de Copa Catalana de les categories de Base i Vía Olímpica, en la modalitat GAF. Des del club, volem felicitar a totes les gimnastes que hi han participat, així com a les seves entrenadores i entrenadors, per l’esforç i dedicació amb els que han afrontat aquestes primeres competicions. En la modalitat de femenina, s’han estrenat a la pista de competició un destacable nombre de gimnastes. Ens omple d’orgull tenir gimnastes en tantes categories, esforçant-se cada dia per demostrar el que saben fer. Aquí teniu un recull dels resultats. Molt bona feina i a seguir treballant!

Començant amb les més petites, tenim a la Clara (22), l’Andrea (26) i la Jana, que es van estrenar a la categoria de Base 2 Petites. La Jana va aconseguir una magnífica 6a posició a la clasificació general, i l’equip va quedar en 5a posició.

A Base 2 Grans també van sortir a competir per primer cop 3 gimnastes, la Lia, la Martina y la Núria, quedant 46, 52 i 55 respectivament, d’un total de 96 gimnastes. Per equips van assolir la 16a posició.

A la categoria de Base 3 Mitjanes van competir la Nadia (91), l’Haizea (62), l’Arlet (58) i l’Anny (87), aquestes dos últimes també estrenantse en competició. Per equips van assolir la 17a posició.

Passant a Base 4 Petites, va ser el torn de l’Anna, que fent una bona competició va quedar en la 34a posició. Pel que fa a la categoria de Base 4 Mitjanes, va ser el torn de l’Arlet (15) i l’Agnes (44), que no s’estrenaven en competició però si en una categoria superior.

Per altra banda, a Base 5 Grans, la Salsabil va aconseguir la posició 31, destacant un magnífic exercici de paral·leles que la va col·locar 7a en aquest aparell. A Base 5 Petites van competir l’Abril i l’Ariadna, que van assolir la 28a i 29a posició respectivament. Volem destacar també el fantàstic exercici de barra de l’Ariadna, que amb una nota de 10.400 li va valdre la 4a posició en aquest aparell.

Passem a la categoria de Base 6 Petites, on ens trobem amb la primera medalla: l’equip conformat per l’Ada (17), l’Emma (22), l’Anna (27) i la Israe (20) va obtenir una merescuda 3a posició. Destaquem també la 2a posició de l’Ada als aparells de paral·leles i terra, així com la 5a posició de l’Emma també a l’aparell de terra. 

Per altra banda, les gimnastes de Base 6 Grans també es van alçar a la 3a plaça del podi. La Clara (17), la Laia (36), la Paula (30) i la Sol (5) van fer una molt bona competició, destacant especialment la 5a posició de la Sol a la classificació general, així com la 8a millor nota a paral·leles de la Clara i la Laia. La Sol també va quedar 3a als aparells de terra i barra d’equilibris. 

I per acabar amb les categories de Base, destacar el paper de les gimnastes veteranes de Base 9: Magaly (11), Alba (26), Carla (32) i Gal·la (52) que van quedar 7es per equips. L’Alba va assolir la 8a posició a l’aparell de salt, i la Magaly, per altra banda, la mateixa posició a l’aparell de paral·leles.

Passem ara a les categories de Via Olímpica. A la categoria de VO1-PreBenjamí es va estrenar la Mia, quedant 16a a la classificació general i 8a a l’aparell de paral·leles.  

A VO3-PreAleví van competir per primer cop la Joumana (22) i l’Aran (27), fent un bon paper i destacant especialment la 6a posició de la Joumana a l’aparell de terra. 

Finalment, destaquem el paper de l’Andrea a la categoria de VO6-PreJuvenil, que va aconseguir una fantàstica 5a posició a la classificació general. També volem destacar les seves actuacions als aparells de salt i terra, assolint un 12.600 i un 12.700 respectivament, notes que li van permetre proclamar-se primera classificada a tots dos aparells.

PLATA D’ANDREA LARA AMB L’EQUIP DE LA SALLE A LA PRIMERA FASE DE LA LLIGA IBERDROLA

21/11/2022

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a Palma de Mallorca la Primera Fase de la Lliga Iberdrola. La gimnasta del club, Andrea Lara, va participar en la tercera divisió amb l’equip B de la Salle Gràcia. Juntament amb les companyes de la Salle, es va alçar al podi amb una merescuda segona posició.

Lara va participar en tres dels quatre aparells, executant els seus exercicis amb seguretat i sense caigudes, aconseguint les següents notes: 11.900 a l’aparell de salt, 10.200 a barra i 11.200 a terra, aparell en el qual va destacar per la seva força i carisma. Aquestes bones notes de Lara es van sumar a les de les seves companyes, proclamant-se així subcampiones de la 1a Fase de Lliga i emportant-se a casa la medalla de plata.

Cal destacar la bona feina de la gimnasta mataronina, que amb esforç i perseverança ha obtingut una plaça en un dels equips que competeixen a la Lliga Iberdrola. De la mateixa manera, Lara també ha estat seleccionada per formar part del grup de seguiment de la Federació Catalana de Gimnàstica, realitzant entrenaments regulars al CAR de Sant Cugat. Després d’acabar la passada temporada amb un èxit rotund al Campionat d’Espanya, en el que es va proclamar campiona en la categoria de Via Olímpica 5, Lara comença de manera exemplar la present temporada 2022-23.

Des del club, la felicitem i l’animem a continuar endavant, esforçant-se cada dia i assolint nous objectius, estem molt orgullosos de poder-la acompanyar en el seu camí com a gimnasta!

ÈXIT ROTUND DE LA FEMENINA A LA 3a FASE DE VIA OLÍMPICA

El passat cap de setmana es va disputar a Hostalets de Balenyà la 3a fase de Via Olímpica Femenina corresponent a la Copa Catalana de gimnàstica. El CGM va tenir representació en 5 categories diferents, V.O 2, V.O.3, V.O.5, V.0.6 i V.O7, i va obtenir medalles en tres d’aquestes.

Les gimnastes més petites d’aquest grup van fer un gran paper a la pista de competició, el que les va portar a pujar al tercer esglaó del podi. Abril, Ariadna, Joumana i Aran i es van fer amb el bronze per equips. Aquestes dues últimes gimnastes van assegurar-se la seva classificació al Campionat de Catalunya de Via Olímpica després de realitzar una magnífica competició.

La competició de V.O 5 va ser un èxit absolut; Andrea Lara es va classificar en tercera posició a la general, després de dur a terme un exercici de terra excel·lent, obtenint la segona millor nota de la competició, i complementant-ho amb uns exercicis molt correctes a la resta d’aparells. La seva companya Lucia Gutiérrez, va assolir la 10a posició a la classificació general, quedant en 2a posició a l’aparell de barra i realitzar un gran tsukahara a potro.

Una de les gimnastes més veteranes del club, Naia Álvarez, també va pujar al podi, en aquesta ocasió en segona posició, a la categoria de V.O.6. La 4a posició a paral·leles i la 5a a barra i potro la van portar a quasi tocar l’or en aquesta tercera fase.

Cloe Corbacho i Elena Bahillo ens van representar a les categories de V.O.3 i V.O.7, respectivament. Ambdues gimnastes van disputar una gran competició, inclús executant per primera vegada en competició alguns elements, com el molí a paral·leles de la Cloe.

Estem molt orgullosos de la feina que esteu fent gimnastes, continueu així!

PRIMER CAMPIONAT D'ESPANYA PER LES GIMNASTES D'AERÒBICA

Els dies 26, 27, 28 i 29 de maig es va celebrar a Torrent, València, el Campionat d’Espanya de Gimnàstica Aeròbica. A l’edició d’enguany hi van participar 4 gimnastes del club, sent aquestes les primeres components del CGM en participar en un campionat nacional d’aeròbica. 

Nerea Berlanga, Iva Colmar, Marta Riudavets i Daniela Gómez, juntament amb la seva entrenadora Animsay Parra, es van desplaçar fins a Torrent per disputar les finals i semifinals dels diferents nivells. Berlanga, a la final de Nivell 2, va obtenir un total de 12.900 punts, els quals la van portar a la 12a posició dins de la classificació individual.

Comar i Riudavets van disputar la semifinal de Nivell 6, aconseguint un total de 13.600 i 12.050 punts, respectivament. Ambdues gimnastes es van quedar fora de la final, en la qual només es classifiquen les primeres 8 gimnastes. Això i tot, en una semifinal molt renyida i amb una competència molt alta, van assolir unes meritòries 25a i 35a posició, respectivament. 

Al seu torn, Daniela Gomez també va disputar la semifinal de Nivell 4, en la qual va aconseguir la 27a posició, després de sumar un total de 13.500 punts. 

Des del club estem molt orgullosos de totes elles i de la gran feina que estan fent. L’evolució d’aquestes gimnastes està sent espectacular i les animem a continuar treballant per millorar encara més! 

SUPERADA AMB ÈXIT LA 3a FASE DE BASE 3-4-5-6-7-8

Terrassa i Salt van acollir els últims dos caps de setmana de maig les competicions de Copa Catalana organitzades per la Federació Catalana de Gimnàstica corresponents a la 3 Fase de Base 3-4-5-6-7 i 8. El Club Gimnàstic Mataró hi va participar amb un total de 29 gimnastes repartides entre les diferents categories.

A Base 3G, Anna Garcia es va proclamar subcampiona individual de la competició, el que li va atorgar la classificació directa pel Campionat de Catalunya que tindrà lloc el pròxim 18 de juny a Esplugues. Al seu torn, la seva companya Israe també va aconseguir la classificació, en aquesta ocasió a l’aparell de terra, la seva especialitat.

Les gimnastes de Base 4P van fer una gran actuació, millorant significativament respecte de les fases anteriors, assolint nous elements. En aquesta categoria la Salsabil ha obtingut una plaça al Campionat de Catalunya a barra d’equilibris, de la mateixa manera que ho ha fet Ona Gonzalvez a Base 5G. En aquesta categoria l’acompanyarà Paula Hernández, gimnasta també classificada a la final general del concurs a base 5G. Ona Torres, competirà a l’aparell de paral·leles.

Les dues gimnastes de Base 5P també van fer una gran actuació a Terrassa: Emma Liz Duchen va obtenir la 4a posició a la classificació general després d’empatar a punts amb la 3a classificada. Ada Molí va realitzar un gran exercici de paral·leles, que la portarà al Campionat de Catalunya en aquest aparell, juntament amb la seva companya que disputarà el concurs general. 

Les gimnastes de Base 5M van aconseguir una segona posició per equips, després d’una competició complicada a causa d’una lesió abans de començar l’aparell de barra de Magaly Alfaro, que la va deixar fora de la competició. Cal destacar, però, que va obtindre la primera posició a paral·leles, únic aparell en el qual va poder participar. Alba Roman, component de l’equip, la va seguir amb la segona posició en aquest mateix aparell.

Les bones notícies segueixen amb les gimnastes de Base 6P; Sira Rubio va obtenir la 1a posició a l’aparell de potro i la 8a a la general, classificant-se així pel Campionat de Catalunya, de la mateixa manera que ho fa Carla Calvo. Calvo, a més, va assolir la tercera millor nota a l’aparell de paral·leles. Les gimnastes de Base 7G es van quedar a una posició de pujar al podi per equips, després d’una gran actuació que va servir perquè Gala Benítez conquerís la 5a posició a la general i Nur Gómez la 8a.

Finalment, a Base 8 una caiguda a barra va deixar a Irene Conty fora del podi, però amb una magnífica actuació, que la va portar a la 5a posició individual. Vam trobar a faltar a la Ismaray, que va patir una lesió de genoll just el dia previ a la competició.

Des del club volem donar l’enhorabona a totes les gimnastes que s’han classificat al Campionat de Catalunya i els enviem molts ànims per afrontar el final de temporada.

22 GIMNASTES DEL CLUB PARTICIPEN EN LA SEGONA FASE DE GIMNÀSTICA ARTÍSTICA MASCULINA

El Pavelló Municipal de Gimnàstica Artística de Salt va acollir el dissabte 30 de maig la Segona Fase de Copa Catalana de Gimnàstica Artística Masculina, en els nivells de Promoció, Base i Via Olímpica. En aquesta ocasió, van ser 22 els gimnastes del club que hi van participar, obtenint bons resultats i millores respecte a la primera competició. 

L’equip de Base 2, format per Roman Vartic, Oriol Healy, Lucas Fernández i Leo Rios,  va tornar a pujar al podi, aconseguint en aquesta ocasió la plata. Tot i que a nivell individual no van aconseguir cap medalla, els resultats van ser molt bons. Per ordre d’aparició, aquesta és la classificació individual: Fernández 5è, Rios 7è, Vartic 8è i Healy 10è.   

A Base 4, Alejandro Barrancas es va fer amb l’or, després de conquerir la plata en la passada competició. Loren Irizar, a Base 6, va seguir els mateixos passos que el seu company i també es va penjar l’or, així com la plata per equips juntament amb Víctor Suárez (8è) i Èric Vilarrubla (10è). A Base 5, Guillem Irizar va aconseguir una fantàstica 5a posició. 

A les categories de Promoció, cal destacar la segona posició a la classificació general de Max Millet a P. 2. Els seus companys Pablo Cano i Nil Ciervo van classificar-se en 13a i 18a posició, respectivament. Gerard Rodon va conquerir el bronze a P. 3, mentre que Mario Cano es va quedar a les portes del podi en 4a posició. 

Els dos equips de Promoció 4 van disputar una bona competició, obtenint els següents resultats a la classificació general:

  • Jaume Costa:
  • Marc Quesada:
  • Alfredo Chust: 16è
  • Biel Lladonet: 20è
  • Hector Andreo: 27è
  • Aran Iglesias: 29è

Finalment, els nostres gimnastes de Via Olímpica van fer una gran actuació, amb la qual van obtenir la plata i el bronze a V.O 8; Pol Teruel va pujar al segon calaix del podi mentre que Guerau Plasencia al tercer. 

Ara toca continuar treballant per millorar de cara a la tercera fase i les competicions restants abans de finalitzar la temporada. 

Junta directiva